TOPP 10: Missy Elliott, Sugababes, Jennifer Lopez, Nicki Minaj & Christina Aguilera Musikkvideoer

MISSY ELLIOTT

Missy Elliott sine musikkvideoer er legendariske og kommer for alltid til å være i historiebøkene. Du får en følelse av at de som har laget videoene hennes er på syre, hun tørr å være helt fucka og leken, effektene er syke og ideene er enda mer fucka.

Topp 10 Missy Elliot Musikkvideoer: 10. Gossip Folks – 09. She’s A B**ch – 08. WTF (Where They From) – 07. I’m Better – 06. Lose Control – 05. One Minute Man – 04. Pass That Dutch – 03. Iconology EP: Throw It Back, DripDemeanor, Why I Still Love You og Cool Off. – 02. Work It – 01. Get Ur Freak On

Det er vanskelig å velge en førsteplass blant Missy Elliotts ikoniske musikkvideoer, men favoritten min må nok være Get Ur Freak On fordi jeg som barn var seriøst redd for henne og det hodet hennes som strakk seg ut til kameralinsa. Location, klærne, dansen, spyttet som går i slow motion, stop motion bildene, Missy i militær klær som henger fra en lysekrone pluss Timbaland som gjør sin gjesteopptreden som han pleide å gjøre i videoene hennes før han slo igjennom på egenhånd som produsent og artist. For en ikonisk tid. Viktig å understreke at jeg elsker Work It og Pass That Dutch, det er musikkvideoer som på mange måter er definisjonen på MTV for meg. Samt at hennes Iconology EP musikkvideo serie er fantastisk, de kom ut i fjor som beviser at selv 20 år etter er hun like aktuell. Minneverdige musikkvideoer som nesten kom på topp 10 lista: The Rain (Supa Dupa Fly) og I’m Really Hot.

SUGABABES

Jeg ELKSER Sugababes og livet er hakke bedre når man hører på jentegrupper! Jeg kan alle hitsene dems utenatt og jeg elsker så mange av låtene dems at det nesten er litt pinlig. Jeg er helt sikker på at jeg er en av de i Norge som hørte mest på Sugababes i 2020. Jeg elsker alle epokene dems, fra da de begynte og var Keisha, Mutya og Siobhan i 1998 til 2001, den mest populære trioen: Keisha, Mutya og Heidi i 2001 til 2005, fortsatt populære trioen Keisha, Heidi og Amelle i 2005 til 2009, til de tilslutt var «fiaskoen» og «ingen original medlemer igjen» Sugababes med trioen: Heidi, Amelle og Jade i 2009 til 2011. Sistnevnte som fikk slakt for sitt album Sweet 7, nærmere bestemt terningkast 1 i Dagbladet er et album jeg hører på MYE den dag i dag, ti år etter slakten. Så ja, jeg er en ekte Sugababe!

Topp 10 Sugababes Musikkvideoer: 10. Change – 09. Wear My Kiss – 08. Overload – 07. Shape – 06. In The Middle – 05.  Freak Like Me – 04. Stronger – 03. Round Round – 02. No Can Do – 01. Push The Button

Selv om jeg elsker musikken til Sugababes må jeg innrømme at jeg ikke synes musikkvideoene dems er like ikoniske som de burde være. Push The Button får så klart førsteplass for det er en minneverdig 2000 talls musikkvideo, men det er flere av låtene dems som enten fortjente en musikkvideo eller som fortjente en bedre musikkvideo enn det de allerede har. Jeg elsker albumet Catfights and Spotlights som har SÅ mange fine låter, heldigvis fikk vi to gode videoer «Girls» og favoritten min «No Can Do» fra det albumet, men det er ikke nok! Samt at låta Love is Pink fortjente en musikkvideo fra albumet Change.

JENNIFER LOPEZ

Jennifer Lopez er en artist jeg har satt mye mer pris på de siste årene, jeg skammer meg litt for at jeg ikke satt mer pris på henne da jeg var yngre. Misforstå meg rett, jeg hadde albumene hennes og elsket flere av låtene hennes, men hun var bare så enda mer sexy enn det jeg kunne huske da jeg var liten. FOR en dame, for noen hits og for en x factor hun har! Tenk at Jenny From The Block er 51 år (!!) og ser like hot ut som hun gjorde med sitt gjennombrudd med «If You Had My Love» i 1999.

Topp 10 Jennifer Lopez Musikkvideoer: 10. Ni Tú Ni Yo – 09. Ain’t Your Mama – 08. If You Had My Love – 07. Papi – 06. El Anillo – 05. Play – 04. Love Don’t Cost a Thing – 03. Waiting For Tonight – 02. Get Right – 01. Jenny From The Block

Jenny From The Block er så klart på første! Dette er Jennifer Lopez på sitt mest IKONISKE! Forfulgt av paparazzi, sexy og med Ben Affleck (!!) det blir ikke mer 100 av 10 glamourøst enn dette. Jeg elsker henne så mye og fyyy søren så mange bra musikkvideoer hun har. Det var vanskelig å plukke ut mine topp 10 favoritter, så hun fortjener en liten ekstra liste, nemlig minneverdige musikkvideoer som akkurat ikke kom på lista, men som fortjener å bli nevnt fordet: Do It Well, I’m Glad, Hold It Don’t Drop It, All I Have, I’m Real, Ain’t It Funny, I’m Gonna Be Alright, Medicine, Dinero, Dance Again, I’m Into You, Live It Up, On The Floor og Goin’ In. Kos deg med en helt egen Jennifer Lopez kveld, det har jeg nå!

NICKI MINAJ

Nicki Minaj kommer for alltid til å være min rap-queen nr. 1! Jeg elsker henne, hun er en helt egen karakter, hun synger bra og rapper som en gud. Nicki Minaj har MANGE musikkvideoer, det er helt vilt å tenke på hvor mange låter hun har laget og hvor mange låter hun er featuring artist på. Jeg elsker hvor over the top videoene hennes kan være, de er fargerike og har ofte nydelig foto og locations.

Topp 10 Musikkvideoer Nicki Minaj: 10. Hard White – 09. Stupid Hoe – 08. Starships – 07. Only – 06. Pills N Potions – 05. I Am A Leader – 04. Turn Me On – 03. MotorSport – 02. Super Bass – 01. Anaconda

Anaconda får definitivt førsteplassen fra meg, dette er en ikonisk musikkvideo som slo mange youtube rekorder da videoen kom ut. Jeg elsker også Super Bass, som var hennes første store kommersielle hit, samt videoer som I Am A Leader, Turn Me On med David Guetta og MotorSport med Cardi B og Migos (selv om det endte stygt er låta og videoen 10 av 10!). Videoer som nesten kom på topp 10 lista er: Dip med Tyga, Regret In Your Tears, Ganja Burn, Freedom, Lookin Ass og Good Form. Jeg elsker også kortfilmen The Pinkprint Movie.

CHRISTINA AGUILERA

Christina Aguilera som jeg elsker mest er enten hennes 50 talls periode fra albumet Back To Basics eller der hun går all in med å spille på sex og lage skikkelig poplåter med albumene Stripped, Bionic og Lotus. Christina har mange ikoniske musikkvideoer for hun har som sin «rival» Britney gått igjennom mange stilperioder. Førsteplassen på lista kommer nok ikke som et stort sjokk, en låt jeg hører på MASSE den dag i dag. For Stripped albumet er et av de beste pop albumene fra 2000 tallet.

Topp 10 Christina Aguilera Musikkvideoer: 10. Ain’t No Other Man – 09. Not Myself Tonight – 08. Your Body – 07. Candyman – 06. Come On Over (All I Want Is You) – 05. Hurt – 04. Fighter – 03. Beautiful – 02. Lady Marmalade – 01. Dirrty

Da Dirrty kom ut visste jeg ikke om jeg skulle elske eller hate det, for mitt politisk korrekte hodet synes dette var aaalt for vulgært på denne tiden, men hjertet mitt og kroppen min ELSKET det. For en FREKK video og for en BANGER av en låt!! Dette kommer for alltid til å være min Christina Aguilera video! Minneverdige musikkvideoer er også Can’t Hold Us Down, Nobody Wants to Be Lonely, Tell Me og hele Burlesque filmen.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.