Topp 10 Beyonce Musikkvideoer

Gooood jul alle sammen! Jeg har spart den beste til julaften <3 Nemlig Queen B! En av våre største kunstnere. Et ikon. Hun er ikke et menneske, hun er en alien. Hun behersker alle sjangere, R&B, pop, soul, funk, reggae, blues, rock, hip hop, country, electronic, trap.. ja ALT!! Om ikke låtene og musikkvideoene hennes var fantastiske nok er Beyonce til og med enda BEDRE liv.. derfor tror jeg at Beyonce er en alien.

Alt Beyonce gjør har en mening og tanke bak, hver minste detalje. Jeg er så glad jeg lever i samme tid som Beyonce, for hun er et unikum. Det er en stor glede å ramse opp mine topp 10 favoritt Beyonce musikkvideoer, let’s go!

#10 Get Me Bodied

Get Me Bodied er en deilig låt og musikkvideo fra Beyonce sitt andre album B-Day fra 2006. Nå var Beyonce helt ferdig med Destinys Child etter deres siste «farvel» album «Destiny Fulfilled» fra 2004. Dette albumet, altså B-Day hadde hun en musikkvideo for så og si alle låtene på albumet. Deilige «Beautiful Liar» med Shakira, Kitty Kat, Green Light, Freakum Dress (regissert av norske Ray Kay), Flaws And All, Suga Mama, Ring The Alarm, Check On It, Listen og Still In Love (Kissing You) pluss Upgrade U og Deja Vu med Jay-Z.

Jeg elsker alle selvfølgelig, men denne videoen er definitivt best av de totalt 13 musikkvideoene. Fantastisk scenografi, 60 talls looken kler alle i videoen, dansen «Do the Namoi Campbell walk», alt sitter som et skudd og hele videoen er en 6 minutters stor fest. Om ikke det var nok er Kelly Rowland og Michelle Williams fra Destinys Child med pluss lillesøstra hennes Solange som dansere. Beyonce går ALL IN, hver eneste gang, ALLTID! Det kommer du til å forstå enda mer når vi skal videre inn i denne deilige lista.

#09 Girl (Who Run The World)

Feminist. Girlpower. Female Army. Dette er en av verdens beste power låter og viser hvor viktig og sterk innflytelse Beyonce har. Koreografien er helt ikonisk, noe som er enda bedre å se live fra hennes Billboard Music Awards framføring i 2011. Dette var starten på tiden der Beyonce hadde oppnådd alt, hadde hatt kommersiell suksess lenge- nå var tiden inne for å ikke bare lage mainstream musikk for å toppe hitlistene, men skape historie og ytre sine meninger via kunst.

I kjent stil lagde hun musikkvideo til så og si alle låtene fra dette albumet også, nemlig «4», musikkvideoene er 1+1, I Care, Best Thing I Never Had, Party, Love On Top, Countdown (elsk!), End of Time og denne Run The World (Girls). Anbefaler alle fans av Beyonce å se dokumentarene «The Year of 4», som kom ut sammen med albumet og hennes egen regisserte film «Life Is But A Dream» som kom ut i 2013, begge er rundt perioden av hennes fjerde album «4».

#08: Me, Myself and I

En av mine favoritt Beyonce låter, denne kan jeg høre på om og om igjen mens jeg slapper av og jobber. Etter min mening en av Beyonce sine mest undervurderte låter og videoer. Jeg elsker baklengs film effekten, får litt «Emotion» av Destinys Child vibe over videoen, som absolutt ikke er noe feil. Videoen kom ut i 2003 og er fra hennes første album «Dangerously in Love», hvert album fra Beyonce setter jeg enorm stor pris på og denne videoen er så gjennomført! Alt fra at slutten er starten, å se Beyonce klippe håret sitt baklengs til at vi ser at hun har catcha mannen i å være utro på slutten. Var dette et hint fra starten? Både Me, Myself and I, Ring The Alarm fra hennes første album og Jealous fra 2013, ti år etter, handler alle om utroskap.. Så kom Lemonade i 2016.. Mer om det senere, men var det et rop om hjelp? Who knows.

Vi må ikke glemme ikoniske Naughty Girl med Usher og Baby Boy med Sean Paul fra samme tid PLUSS hennes første musikkvideo som soloartist ever- nemlig Austin Powers soundtracket «Work it Out» fra 2002. Funfact: «Work it Out» var hennes første musikkvideo som soloartist ja, MEN hun gjestet faktisk (ganske random) i 2000 låta og videoen til Amil «I Got That». Fakta jeg ikke visste før jeg havnet på min femte time inne på Wikipedia. Gotta love Wikipedia (and Youtube).

07: APESHIT

Verdens mektigste musikk par spiller inn musikkvideoen sin i verdens mest kjente museum Louvre Museum i Paris. Videoen inneholder visuelle bilder som antyder sammenligninger og koblinger til rikdom og status i kunstverk fra renessansen. Poserende foran Mona Lisa av Leonardo Da Vinci. Blir det mer kongelig enn dette? Tviler. Musikkvideoen kom ut i lanseringen av Jay-Z og Beyonce sitt felles album «Everything is Love», som The Carters. Albumet handler om romantikk, overdådig livsstil, mediedyrkelse, rikdom, svart stolthet og berømmelse.

Dette er power couple number one, de har hatt turne sammen, spilt inn x antall låter og musikkvideoer sammen som Family Feud, Run, Partition (bare for å nevne noen) samt Beyonce og Jay-Z sin første låt sammen 03 Bonnie & Clyde. Apeshit ble i 2018 nominert til 8 MTV Video Music Awards og nominert for beste musikkvideo på Grammy Awards. To prisutdelinger paret har vunnet en million ganger tidligere.

06: Crazy In Love

Åpningen som zoomer inn i fort film på en råheit Beyonce som var klar til å erobre verden med storm. Nærbilde av Queen B som sier «You Ready?».. Kan man være mer ikonisk enn Beyonce? Neppe. Den simple hvite toppen, den korte blå shortsen og de røde skolene, enkelt, men så riktig. Dansingen, sexapealen, dansingen i slow motion i regnet, dansingen foran den giga svære vifta, Jay-Z, sangen.. alt sitter som et skudd. Dette er nostalgi og barndom for meg.

Beyonce sier selv i et intervju at låta og videoen feirer evolusjonen av kvinnen. Den handler om en jente som innser at hun er i et forhold der hun gjør ting hun normalt ikke ville ha gjort, men hun bryr seg ikke, for det betyr ikke noe siden man er «crazy in loooove». La oss aldri glemme energien til Queen B i Deja Vu videoen med Jay-Z, altså hvis du prøver å ha samme energi som Beyonce har i videoen skal jeg love deg du blir fort sliten (for det har jeg gjort nemlig haha).

05: Single Ladies:

Single Ladies er Beyonce sin største hit. Låta og videoen har allerede sikret seg plass i musikkhistorien for den har allerede rukket å bli en klassiker og en sikker vinner på fest. Videoen er så «simpel»: Sort/hvitt, kun to bakgrunnsdansere der alle tre har på sort badedrakt, men koreografien gjør hele videoen. Koreografien er rett og slett en million! Dette er Beyonce sin tredje mest sette musikkvideo på Youtube pr dags dato med nesten 800 millioner visninger.

Halo fra samme album har en milliard visninger, mens Coldplay låta «Hymn For The Weekend» har 1,3 milliarder visninger og er Beyonce’s mest sette video på youtube. Single Ladies og Halo er fra det todelte albumet «I Am.. Sasha Fierce», der de første låtene fra siden «I am..» er de mer rolige power låtene som If I Where A Boy, Broken-Hearted Girl og Halo. Den andre siden «Sasha Fierce» har låtene og musikkvideoene til Single Ladies, Diva, Sweet Dreams, Video Phone og Ego. Enda et ikonisk album med musikkvideoer til nesten alle låtene på albumet.

04: Countdown:

Countdown er min og Maja sin låt! Dette ER for meg min låt fra siste tiden jeg jobbet som lærling på Snøball Film i 2012. Jeg og Maja ELSKER denne låta og vi ELSKER musikkvideoen. Dette er et bevis på at man kan gjøre hva som helst i en musikkvideo, det er kun fantasien som stopper deg (hvert fall når du har et så stort team som Beyonce har så klart, jeg er evig sjalu på det, men meget inspirert).

ALT er lov i en musikkvideo og jeg elsker hvert eneste bilde i denne videoen. Det er definitivt Beyonce sin mest «morsomste» og gøyale låt og video, hun ser smashing ut som alltid og er ikke redd for å skille seg ut. For en drøm å klippe denne videoen! Countdown er fra albumet «4» fra 2011.

03: Pretty Hurts

Pretty Hurts er den første musikkvideoen til Beyonce sitt selvtitulerte album «Beyonce» fra 2013. Det som er unikt med dette albumet er at Beyonce slapp det uanmeldt rett på iTunes 13 desember 2013. Ikke nok med det, hver eneste låt fra dette albumet hadde sin egen musikkvideo, så Beyonce som få flest ga ikke bare ut et album, hun ga ut et visuelt album. Beyonce «broke the internet», det hadde hun gjort tidligere med å annonsere at hun var gravid under «Love on Top» framføringen under MTV VMA i 2011, hun gjorde det i senere tid med det visuelle albumet Lemonade i 2016, samt da hun annonserte at hun var gravid igjen.. denne gangen med tvillinger i 2017.

Det var den beste julegaven vi alle kunne få i 2013, nemlig albumet Beyonce. For et fantastisk album med mange minneverdige musikkvideoer Ghost (!), Haunted, Drunk In Love, Blow, No Angel, Youcé, Partition, Jealous, Rocket, Mine, Xo, Flawless (!), Superpower, Heaven, Blue og Grown Woman.. ops jeg hadde visst ramset opp alle- for SÅ BRA er dette mesterverket av en produksjon. Pretty Hurts er nok en av Beyonce sine mest personligste låter der hun tørr å ikke være helt «perfekt», nemlig at det å jobbe mot å være det perfekte gjør vondt. Symbolikken med alle pokalene som hun jobbet som en mester for å vinne, er egentlig alt verdt det?

Du sulter for å vinne en pris, men for hva slags bekostning? Pokalene representerer alt Beyonce har ofret som barn, all tiden hun mistet som hun selv sier. Det er sterkt og en påminnelse om at selv om Beyonce er perfekt, i mine øyne er hun det, så er hun kun et menneske (om hun ikke er en alien da så klart). Anbefaler alle å se kortfilmen «Yours And Mine» som kom ut på et års dagen for albumet, samt se hennes 16 minutters lange MTV VMA performance i 2014 der hun hyller hele albumet som den superstjerna hun er.

#02: Black Is King

Det som er vanskelig med Beyonce er å velge kun EN musikkvideo.. derfor er det mye lettere når Beyonce kommer ut med en musikkvideo FILM, med alle låtene fra hennes Løvenes Konge album «The Gift». Hele Black is King filmen, som Beyonce selv har vært med å regissert ligger ute på Disney + og er et mesterverk! Dette visuelle albumet handler om dagens unge konger og dronninger i søket etter deres egen krone.

Reisen av mørke familier igjennom tidene er hedret i denne fortellingen som følger et barn gjennom svik, kjærlighet og det å finne seg selv. Beyonce feirer og viser bekreftelse av skjønnheten for de mørke, dette er så sterkt og så utrolig viktig, med tanke på alt som skjer rundt Black Lives Matter for tiden. «Your skin is not only dark, it shines and it tells your story».

Det er på ekte rørende å se at Beyonce som kunstner bruker all sin tid og energi på å løfte frem black culture og historie for sine millionervis av fans. På youtube ligger musikkvideoen Spirit (en låt som jeg elsker av hele mitt hjerte), samt Already og Brown Skin Girl, alle låter fra filmen Black Is King.

#01: Lemonade

Mitt favorittalbum, gjennom tidene. Sånn helt seriøst!! Dette er noe av det vakreste jeg har sett. Lemonade er et visuelt album som handler om alle fasene i å oppleve utroskap fra partneren sin. Dette er kunst. Jeg kunne ønske jeg kunne poste hele filmen her, men den må du kjøpe på iTunes om du vil se hele. Jeg har kjøpt for 3000 kroner en tykk bildebok om hele prosessen på hvordan Beyonce lagde «Lemonade», min favoritt coffee table book.

Alt dette er en STOR inspirasjon rett og slett. Denne 65 minutters lange filmen hadde premiere på HBO 23 april 2016 og har blitt nominert til 9 (!) Grammy Awards, nominert til 11 MTV Video Music Awards der hun vant 8 av de 11 kategoriene. Jeg gråt da jeg så filmen, Beyonce viser som den teatralske vakre kunstner sjelen hun er alle stadiene og følelsene i et utroskap, fra å finne det ut, gå i total klikk og hevn, tilslutt kommunikasjon og tilgivelse. Det er så vakkert! TENK at Jay-Z var utro mot Beyonce?!! Noe jeg ALDRI kommer til å forstå. BEYONCE FOR ALLTID!

Om ikke det var nok må dere se hennes live performance på MTV Video Music Awards 2016 der Beyonce (som hun gjorde i 2014 for albumet «Beyonce») hadde en 16 minutters lang framførelse av albumet Lemonade. Jeg er så glad jeg lever i denne tiden og får lov til å se alt det syke Beyonce skaper og gjør! FOR ET MENNESKE! hahaha, jeg er BLODFAN. Beyonce er i tillegg skuespiller og har vært med i filmer som Dreamgirls og Cadillac Records.. men Beyonce, selv om hun er perfekt har også gjort sine tabber som kalkun filmen Obsessed fra 2008. Det er en klassiker her hjemme for filmen er så dårlig at den blir lol! Dette gjør egentlig bare at jeg elsker Beyonce enda mer og MARK MY WORDS: Det siste Beyonce kommer til å gjøre før hun dør er å lage et museum med alt hun har skapt og gjort. Jeg er først i køen! For Beyonce er et levende kunstverk, takk for meg og god jul!!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.