Topp 10 Spice Girls Musikkvideoer

Spice Girls er og kommer alltid til å være min barndom. Jeg ELSKER fortsatt Spice Girls like mye og kan faktisk begynne å gråte når jeg ser tilbake på videobloggen fra da jeg og Mamma så de live i Edinburg i fjor (se videobloggen HER). Jeg hadde alle klistremerkene i klistermerkeboka dems fra Spice World – the movie, jeg hadde alle albumene og viktigst av alt- jeg ble overlykkelig hver gang jeg så Spice Girls musikkvideoene på TV, spesielt på MTV.

De fleste barn er oppvokst med Fox Kids, Disney Channel eller Cartoon Network, jeg var oppvokst med MTV. Jeg så ihjel VHS kassetten min «Spice Girls – one hour of girl power» der jeg for første gang fikk se ordentlig behind the scenes hvordan en musikkvideo ble til. Spice Girls er ekte girlpower, de har noen av de mest ikoniske musikkvideoene fra 1990 tallet! Her er min Topp 10 liste med Spice Girls musikkvideoer.

Nummer 10: Holler

På tiende plass kommer musikkvideoen Holler fra da Spice Girls kun var fire, fra det første og eneste albumet uten Geri Halliwell aka Ginger Spice. Jeg er veldig glad i Holler og likte ganske godt den R&B retningen Spice Girls bevegde seg mot i starten av 2000 tallet. Denne videoen er så visuell vakker, koreografien er on fleek , Mel B er ild, Mel C er jord, Emma er vann og Victoria luft, altså hva er det å ikke elske med dette?! To år etter kom Brandy med What About Us? musikkvideoen som minner meg litt om denne og som jeg også ELSKER (den må du sjekke ut om du av en eller annen fucka grunn ikke har sett den- klikk HER).

NUMMER 09: MAMA

Dette minner meg om da jeg var liten og hørte på denne sammen med Mamma, hvor glad jeg er i henne og hvor viktig hun er i livet mitt. Jeg elsker Mamma så høyt, hun er virkelig verdens beste Mamma og jeg kan seriøst begynne å grine av låta, verdens beste gruppe synger om MIN MAMMA tenkte jeg da jeg var liten hahaha. Dette er så vakkert!

NUMMER 08: STOP

Jeg husker så godt første gang jeg så Stop musikkvideoen og det var hjemme hos Pappa da jeg lå og var syk.. jeg hadde ørebetennelse, feber, gråt og var så dårlig, men da Stop videoen kom på TVen (på MTV såklart) glemte jeg alt.. De tre og et halvt minuttene stoppet verden bokstavelig talt helt og Pappa trodde jeg hadde blitt frisk igjen. Jeg ble typ kurert av Spice Girls for jeg ble helt satt ut av at de hadde kommet ut med ny sang og ny musikkvideo.

NUMMER 07: Viva Forever

Dette er nok en av mine absolutt favorittlåter fra Spice Girls, FOR EN VAKKER LÅT! Musikkvideoen er en stop motion film og jeg husker så godt at Mamma tegnet alle fem Spice Girls jentene til meg som figurene i videoen, håper vi har tatt vare på tegningen for den var så fin. Videoen tok hele 5 mnd (!) å lage, der hvert eneste bilde i videoen er et stillbilde. Det er kunst! Denne tiden minner meg om en tøff periode i mitt liv (lol) fordi dette var siste singel Spice Girls hadde sammen alle fem før Geri forlot gruppa.

Jeg på ekte (nå er jeg helt seriøs) trodde at jeg var grunnen til at Geri forlot Spice Girls fordi da de kom til Norge var ikke Geri med i bandet lengre (se klipp herfra) og jeg var i typ sorg! Jeg må også understreke at jeg var sånn 6 år gammel haha! Denne låta var den siste de fremførte sammen live som en femkløver (se klipp her).

NUMMER 06: Too Much

Dette er barndommen min!! FOR denne musikkvideoen er så IKONISK og er promovideoen for spillefilmen Spice World som jeg så ihjel som liten! Spice World er en legendarisk film og jeg er så glad Mamma tok meg med på kino for å se den da jeg var fem år gammel for hun visste hvor viktig Spice Girls var for meg.

Jeg samlet på alle klistremerkene til Spice World The Movie Sticker Book, Mamma og Pappa brukte sikkert flere tusen kroner på det for jeg fikk nye klistremerker hver lørdag.

NUMMER 05: Who Do You Think You Are

Herreguuuud som jeg elsker denne låta! Om jeg er i dårlig humør tar jeg alltid på denne og danser. Musikkvideoen, låta, jentene, klærne, alt med dette er legendarisk! Man får lyst til å sminke seg i masse glitter, putte på høye heler og glemme alle bekymringer i livet, dette er en så POWER anthem! Husker jeg så denne musikkvideoen om og om igjen på VHS spilleren min.

NUMMER 04: 2 Become 1

Dette er kanskje den mest visuelt fineste musikkvideoen til Spice Girls, jeg elsker at de i slow motion synger til 2 Become 1, med New York i full speed timelapse i bakgrunnen. Dette er så vakkert, jentene er vakre, låta er super sensuell (morsomt å høre teksten i voksen alder), dette er rett og slett VAKKERT!

NUMMER 03: Say You’ll Be There

Dette er etter min mening Spice Girls på sitt mest SEXY! Herregud som jeg husker jeg ble forelsket i ALLE sammen da jeg så videoen om og om igjen som liten. Fem superhotte superheltinner midt i gloheite Mojave ørkenen. Fy faen dette er så ikonisk, man får aldri den storhetsfølelsen lengre av en musikkvideo dessverre, men jeg er så glad for at jeg fikk opplevde det som liten med Spice Girls.

NUMMER 02: Spice Up Your Life

På snakk om storhetsfølelse, «larger then life», et annet univers: Spice Up Your Life er så nær førsteplassen at jeg har lyst til å gi den delt førsteplass for denne musikkvideoen ER SÅ RÅ! Jeg elsker hvor mørk, dyster, men likevel powerfull hele looken er i denne videoen. Spice Up Your Life er nok min favoritt Spice Girls låt for den har så mye energi og er på mange måter soundtracket til barndommen min.

Viktig å understreke at denne lista handler om mine personlige musikkvideo favoritter (og ikke låter), selv om jeg såklart elsker alle videoene og låtene til Spice Girls. Minneverdige musikkvideoer som ikke nådde topp 10 er Goodbye, Let Love Lead The Way og Headlines.

NUMMER 01: Wannabe

Det kommer nok ikke som noe overraskelse at førsteplassen går til Wannabe. Det er ikke favorittlåta mi til Spice Girls (selv om jeg såklart elsker den) så er bare videoen fra start til slutt et stykke ikonisk mesterverk. Dette er 90 tallet! Wannabe puttet Spice Girls rett på kartet, dette var Spice Girls første singel og toppet hitlistene VERDEN RUNDT! Girlpower kom for å ta over verden og vi var alle frelst!

Denne musikkvideoen er så legendarisk for den er skutt på en tagning (!) one tack musikkvideo, den introduserer alle jentene og deres «rolle» i gruppa. Mel B («Scary Spice»), Mel C («Sporty Spice»), Emma Bunton («Baby Spice»), Geri Halliwell («Ginger Spice») og Victoria Beckham («Posh Spice»). Stilen er så gjennomført, de crasher en typisk high class britisk fest, koreografien, teksten, ja alt sitter! 100 av 10! Spice Girls takk for barndommen min.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.