Topp 10 Britney Spears Musikkvideoer

Britney Spears for alltid! Hun er nok den artisten jeg har størst kjærlighet for av ALLE. Jeg er oppvokst med Britney, jeg kan ALLE sangene hennes og er blodfan. Hun er pop-prinsessa som tok verden med storm som 16 åring (!) med Baby One More Time og siden har hun alltid vært en av verdes største popstjerner. Alle vet hvem hun er og alle øyne har vært på Britney i hennes over 20 år lange karriere.

Personlig er det viktig å understreke at dette er mine favoritt musikkvideoer fra Britney og ikke favoritt låter. Jeg elsker såklart (nesten) alle Britney låtene som finnes, men jeg er nok mest fan av sexy/fucked up Britney Spears tiden med albumene fra In The Zone, Blackout (hennes beste!), Circus og Femme Fatale.

#10 Stronger

Oktober 2000 kom Britney Spears ut med denne bangeren! Stronger er fra hennes andre album «Oops!… I Did It Again», min favorittlåt fra det albumet. Dette er den «tidlige» Britney, som kunne drepe alle på dansegulvet med hennes syke moves, stoldansen i denne videoen er så episk. Musikkvideoen er inspirert av Janet Jacksons tidligere musikkvideoer fra 80-tallet. Stronger minner meg så sykt om Playstation 2 spillet jeg spilte hele tiden, nemlig fantastiske «Britney Spears Dancing Beat». OMG det må jeg spille nå! Stronger ble nominert for beste pop video under MTV Video Music Awards i 2001 og er en av mange ikoniske musikkvideoer fra Britney.

#09 Everytime

Britney komponerte Everytime selv og skrev låta sammen med en venninne. Hun har sagt at Britney skrev låta som et svar til Justin Timerlakes Cry Me a River. Dette har Britney Spears hverken bekreftet eller avkreftet. Låta kom ut i 2004 for hennes fjerde album In The Zone, et album jeg elsker! Da jeg gikk i 6 klasse lagde jeg en parodi på denne musikkvideoen med en kompis, der han lå i badekaret (med klær på og uten noe vann i badekaret) og latet som vi kranglet akkurat som de gjorde i musikkvideoen- haha, hjelp! Forfulgt av paparazzi, blod i badekaret, nær døden, dette er en dramatisk video- men original konseptet var enda mer dramatisk.. Handlingen skulle være at Britney tok overdose, men det ble fjernet fordi en organisasjon kalt Kidscape mente den glorifiserte selvmord. Å se denne musikkvideoen nå, som også feks Lucky er trist med tanke på alt Britney har gått igjennom #FreeBritney,

#08 (You Drive Me) Crazy

Dette var Britney låta som gjorde meg helt forelsket i henne. Jada, jeg fikk såklart med meg …Baby One More Time og synes hun var nydelig der også, men det var noe mer badass, ekte og vakkert med Crazy Britney. Jeg hadde til og med Britney Spears Crazy barbie dukka, så mye elsket jeg henne da. Låta kom ut i 1999 og var hennes tredje singel fra hennes første album. Låta og videoen minner meg så mye om meg og Sandra som alltid sang denne på skolen. Britney Spears som servitør inne på danseklubben, koreografien, alt sitter så godt her.

#07 Lucky

Enda en #FreeBritney låt.. Dette var sangen om henne selv som hun ikke visste om da.. This is a story about a girl named.. Britney. Det er vondt å høre låta når man vet alt som foregår med hun om dagen, men dette er en vakker og fin musikkvideo som fortjener en plass på topp 10. Super vakker og klisjefull video, akkurat som vi elsker det. Låta er fra Britney Spears andre album «Oops! I Did It Again» som kom ut i 2000.

#06 Me Against The Music

Pop prinsessa og pop dronninga i en og samme video?! KAN DET BLI MER IKONISK? NEI!! Herregud som jeg hørte denne låta ihjel i 2003.. Jeg danset den til og med på skolen sammen med Sandra der vi hadde backup dansere. LOOOL! Jeg husker fortsatt dansen haha! En av de største pop samarbeidene igjennom tidene og her viser Britney nok en gang at hun er den kvinnelige Michael Jackson når det kommer til dansing. Dette er så rått, jeg elsker katt og mus jakten mellom Madonna og Britney, og det minner meg om verdens beste live performance på MTV- nemlig der de kliner på scenen sammen med Christina Aguilera og der Missy Elliott rapper. For en fantastisk tid starten av 2000 tallet var!! Take me back! Dere må forresten sjekke ut MadTv parodien til denne videoen, den er ganske funny.

#05 Womanizer

Herreguuud som jeg elsker Womanizer! Jeg elsker Britney videoene der hun er forskjellige karakterer, jeg tror faktisk hun trives best når hun «spiller en annen» om det gir mening. I dokumentarfilmen «Britney: For The Record» som jeg anbefaler alle Britney fans å se (for den er den mest ekte og sårbare dokumentaren hennes) så sier hun at dette er en Toxic part 2 og jeg kunne ikke vært mer enig. Britney Spears vant MTV Video Music Award for Beste Pop Video i 2008 for Womanizer og er fra hennes sjette album Circus. Funfact: Jeg synes han som spilte Womanizer, nemlig Brandon Stoughton, var så kjekk at han er seriøst en av de mannfolka som fikk meg til å forstå at jeg var gay!

#04 …Baby One More Time

Jeg tror seriøst ingen artister noen sinne har hatt en bedre og større debut singel som Britney hadde som 16 åring i 1998 med Baby One More Time. Dette må være 90 tallets mest ikoniske musikkvideo. Den er feilfri og singelen er en av de mest solgte singlene igjennom tidene og er nok den låta alle forbinder Britney Spears med. Dette er den mest sette musikkvideoen til Britney på youtube, hvis du ser bort ifra Will.i.am samarbeidet Scream & Shout. Låta er produsert av Max Martin som fikk sitt store gjennombrudd selv med denne låta og har vært med å produserer flere av Britneys største hits som Crazy, Oops!.. I Did It Again, Till the World Ends, Hold It Against Me og I’m Not a Girl, Not Yet a Woman.

#03 I’m A Slave 4 U

OMG! Kan man bli mer heit enn dette? Jeg husker jeg så denne og Mamma nesten freaket ut for den var så «sexy og vulgær».. dette er jo ingenting i forhold til det vi ser i dag.. Jeg husker jeg ble helt forelska, sangen, dansingen, hele stemningen i videoen. Jeg husker fortsatt første gang jeg så den, som var på VG Lista Topp 20 showet på NrK og det var en intens opplevelse. Jomfru Britney hadde nå blitt ikke jomfru Britney. I’m A Slave 4 U var hennes lead single for hennes tredje album Britney som kom ut i 2001, jeg husker jeg var overveldet da jeg fikk albumet til jul!

#02 Oops!… I Did It Again

Dette er et mesterverk!! Den røde jumpsuiten, dansingen på mars, Britney, låta, alt er et så episk og ikonisk at jeg vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg. Året er 2000 og her viser Britney at hun har kommet for å bli, hennes første singel fra hennes andre album med samme navn. Det er viktig å understreke at topp 4 på denne lista er nesten umulig å skille fra hverandre for de fortjener alle delt førsteplass, men før jeg kårer førsteplassen er det viktig med noen minneverdige musikkvideoer som ikke kom på lista:

Circus, Till The World Ends, Criminal, Hold It Agianst Me, Work Bitch, Overprotected, Summer Party, Born To Make You Happy (en av mine favoritt Britney låter), Perfume, Sometimes, I wanna Go, Do Something, Dont let me be the last to know, Boys, Someday, If U Seek Amy, Radar, Break The Ice, From the bottom of my heart og Gimme More (ikke en bra musikkvideo, men en fantastisk låt!).. Hennes verste musikkvideoer: Make Me, I love rock N Roll, Pretty Girls (så ræva, sorry not sorry!) og Oh La La + musikkvideoen til den deilige låta 3 er ganske boring.

#01 Toxic

Dette er en av verdens mest sexy låt og musikkvideo! Alt med dette er FLAWLESS!! Britney naken dekket med bare diamanter, som flyvertinne, rødt hår på motorsykkel og klatrende opp bygning med sort hår der hun hopper inn i leiligheten i slow motion. Det finnes ikke noe mer hot enn dette- PUNKTUM! Den kom på førsteplass i Norge og vant Grammys for beste Dance Recording i 2004.

Fun-fact: Toxic var egentlig laget for Kylie Minogue sitt niende album Body Language, men hun takket nei til låten. Fun-fact 2: Etter at Janet Jackson flashet puppen på Super Bowl samme år, noe som rystet hele USA (så jævlig lol), måtte MTV flytte musikkvideoen til deres «late-night programming» fordi Toxic ble for drøy. Gud forbi at barn i USA skal se en sterk nesten naken kvinnekropp, men null stress at de ser skyting på TV.. USA ass!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.