Topp 10 Katy Perry Musikkvideoer

Er det en ting jeg ELSKER med Katy Perry er det musikkvideoene hennes! Altså misforstå meg rett, musikken hennes er fantastisk, det er GAY POP på sitt beste, men det som er så unikt med Katy Perry er at hver eneste musikkvideo er totalt forskjellig fra hverandre. Du trer rett inn i en helt ny verden, for hver video har et helt nytt konsept. Jeg tror på hånden på hjertet det ikke finnes noen som går så ALL IN med hver eneste musikkvideo som teamet til Katy Perry. Ofte er musikkvideoene hennes over the top, barnslig og fargerike, akkurat som en perfekt musikkvideo skal være!

Kostyme, hår, location, ja alt er gjennomtenkt fra start til slutt. Jeg tror de beste musikkvideoene til Katy Perry må ha kostet flere millioner å lage, som ikke er så rart siden hennes største hits har totalt flere MILLIARDER visninger på youtube. Har du ikke sett en eneste musikkvideo av Katy Perry har du levd under en stein, for jeg vil gå så langt som å si at flere av videoene hennes er et stykke kunstverk. Katy Perry er en av få som kan måle seg opp mot Micheal Jackson og Madonna sine musikkvideoer.

NUMMER 10: SMALL TALK

På tiendeplass har jeg valgt Small Talk, den kom ut i fjor og er nok en av Katy Perry’s minst «kjente» musikkvideoer med «bare» 29 millioner visninger på youtube. Låta er helt ok, men jeg synes videoen er så søt. Den har litt Wes Anderson stil over det hele med fargene og hele looken. Dette er en standar Katy Perry konsept musikkvideo, der hun kan ta noe så random som et hundeshow å gjøre det om til en så fin musikkvideo.

NUMMER 09: UNCONDITIONALLY

Dette er Katy Perry på sitt vakreste. Her er hun så vakker, låta er vakker, slow motion bildene er vakre. Rett og slett VAKKERT! Dette er fra PRISM perioden hennes, med musikkvideoer som Dark Horse og Roar, det eneste jeg savner er at de burde ha lagd musikkvideoer for låtene International Smile og Legendary Lovers. Jeg elsker de to låtene.

NUMMER 08: WAKING UP IN VEGAS

Grunnen til at Walking Up In Vegas er på lista er at dette er en av de musikkvideoene som fikk meg til å forelske meg i Katy Perry. Deilig fengende pop låt med en musikkvideo som har en story, uten at det trenger å være så jævla dypt og avansert. Dette er morsomt fra start til slutt, videoen starter der den slutter, sirkelkomposisjon, og beskriver akkurat slik jeg så for meg Las Vegas var oppi hodet mitt da jeg var liten. Dette er den beste musikkvideoen fra hennes første album «One Of The Boys», jeg elsker låtene Hot N Cold og hennes første super-hit I Kissed A Girl, men de musikkvideoene er ikke like ikoniske.

NUMMER 07: FIREWORK

Om du er en person som leser dette og tenker.. omg Firework er så klisje.. well DAAAH! Det er derfor jeg elsker den!! Klisjer er en klisje av en grunn, og Firework er den låta som får deg til å føle deg helt fantastisk og at alle mennesker her i verden er verdt like mye. Tenk å ha laget en så POWER låt! Videoen er selvfølgelig like fin. Den har i skrivende stund 1,2 milliarder visninger på youtube! BTW: Er du Katy Perry fan, så får du garantert frysninger av slutten hennes på Super Bowl når hun avslutter hele showet med denne låta. Jeg får gåsehud bare av å tenke på det.

NUMMER 06: BON APPÈTIT

Dette er kreativt ganger 100! Det er bare Katy Perry som kan lage en slik musikkvideo som Bon Appetit uten at det ser billig og tacky ut. Dette er så RÅTT, bokstavelig talt 😉 Denne musikkvideoen har også 1 milliard visninger på youtube, just saying. She’s a QUEEN!

NUMMER 05: ROAR

Katy Perry’s mest sette musikkvideo med 3,1 milliarder visninger gjør denne videoen til den 10 mest sette musikkvideoen EVER på youtube. Dette er Katy Perry sin aller største hit og det er fult forståelig. For en power anthem! Man får nostalgi av Tarzan og George of the Jungle og Katy Perry kler den fake jungelen så godt. Løve, apekatt, elefant og papegøye, denne videoen har alt og er så barnslig og fin som masseproduserte Katy Perry er.

NUMMER 04: WIDE AWAKE

Jeg husker så godt at like før jeg sluttet som lærling på Snøball Film så satt jeg og min gode venninne Maja og så denne på jobben og ble rørt. Låta er en av de fineste baladene til Katy Perry og musikkvideoen har mange fine symbolske bilder, det føles ut som man ser en spillefilm. ÅÅÅ denne videoen er så fin!

NUMMER 03: DARK HORSE

Dark Horse er definitivt den kuleste og mektigste låta til Katy Perry. Jeg elsker hun som den «onde Cleopatra» og slutten: når hun går opp pyramiden er nesten skremmende skummel, ikonisk, fabelaktig og alt på en gang. Jeg sliter med å komme på noe som kan toppe den kraften som Katy Perry har de siste tjue sekundene av videoen og låta her, GÅSEHUD!! Videoen har straks 3 milliarder visninger på youtube, akkurat som Roar fra samme album PRISM. Det gjør «Dark Horse» til den 16 mest sette musikkvideoen på youtube ever. Damn!

NUMMER 02: THIS IS HOW WE DO

Har du ikke sett «This Is How We Do» musikkvideoen enda? PLIS se den NÅ! Hvert eneste bilde i denne musikkvideoen er FETE, for en unik jobb de har gjort med foto, styling, rekvisitter, visual effects.. ja ALT! Videoen starter med et levende bilde av Katy Perry i et kunstgalleri, og bedre symbolikk på Katy Perry og hennes musikkvideoer finner du ikke. Musikkvideoene hennes er levende kunst. PUNKTUM.

Før jeg kårer førsteplassen (som du mest sannsynlig har sett alt rett under det jeg skriver LOL), så er det viktig for meg å nevne de andre musikkvideoene som akkurat ikke kom på lista. Det er musikkvideoene: Last Friday Night, Hey Hey Hey, Swish Swish, Nothing Really Over, Harlem In Hawaii. Det er også videoer jeg liker godt, men som ikke er helt unike. 365, The One That Got Away, Part Of Me og Thinking of You er helt ok. Mens Rise, Teenage Dream og Birthday er boring. Dessverre er noe av det verste jeg har sett fra Katy Perry hennes lyric video til Smile.. hjelp! Heldigvis er hennes nyeste musikkvideo til Smile litt bedre.. bare litt, hun er fortsatt kledd ut som en klovn. KATY du er alt annet en en klovn, du er et ikon, ikke kle deg ut som det, okey?!

NUMMER 01: CHAINED TO THE RHYTHM

Dette. Er. Kunst. Teksten og symbolikken i denne videoen er så SINNSYKT BRA! Det er det som gjør denne videoen helt unik. JEG ELSKER ELSKER ELSKER alt med denne musikkvideoen, den er skremmende, men så viktig. Hvor mye tid vi sluker bort på å være på sosiale medier for å få bekreftelse mens så mye fælt skjer rundt oss i verden og vi later som om alt er helt ok. PLIS se den om du: 1- Liker meg godt og vil vite hva som engasjerer meg og får meg til å FØLE noe. 2- Du kan umulig ikke få lyst til å se denne videoen etter at jeg sa punkt 1, samt alt jeg har skrevet om videoen vel? Denne videoen har mange skjulte beskjeder og jeg elsker å lese analyser om den.

Er du enig med min topp 10 liste? Forslag til noen artister jeg kan lage en topp 10 musikkvideo liste til? Viktigst av alt: Hva er din ALL TIME favoritt musikkvideo? Send meg gjerne en DM om det. Musikkvideoer er noe av det beste jeg vet om!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.