Topp 10 Rihanna Musikkvideoer

Hele Rihanna oser sex, hun er nok den tøffeste popstjerna i bransjen og lager kvalitetsmusikk! Jeg ELSKER henne, hun er fantastisk rå live (bilder fra konserten i 2016). Rihanna har de mest badass låtene og musikkvideoene, det er utrolig spennende å se utviklingen hennes fra Pon De Replay til Pour It Up.

Jeg venter som hele verden på hennes neste album som har tatt henne snart fem (!) år å lage.. håper ventetiden er verdt det. Uansett, her er min topp 10 liste over Rihanna sine musikkvideoer.

Nummer 10: Umbrella

Tiendeplass går til en av Rihannas aller største singler, nemlig Umbrella! Dette var låta og musikkvideoen som satt Rihanna på kartet for alle og albumet «Good Girl Gone Bad» viste at hun var kommet for å bli. Umbrella vant både «Video of The Year» og «Monster Single Of The Year» på MTV Video Music Awards i 2007. Musikkvideoer som akkurat ikke nådde topp 10 er Diamonds og Te Amo.

Nummer 09: Needed Me

Dette er Rihanna på sitt mest BadA$$ (samt Pour It Up videoen). Mørkt og dystert innblikk i Miami livet, med pistoler og strippere. Videoen har ganske lik vibe som filmen Spring Breakers (som jeg elsker)! Dette er ene og alene RÅTT, sangen er en av mine personlige favoritter fra Rihannas fantastiske album ANTI.

Nummer 08: Stay

Simpelt og så vakkert. Rihanna er så vakker her, usminket og sårbar, akkurat som låta. Det simple er ofte det beste og denne videoen kler låta godt. Rihanna sitter kun i badekaret i hele videoen, med nydelige nærbilder, det passer låten så godt siden den er så sterk og vokalene til Rihanna og Mikky Ekko er så fine sammen. Hun som har regissert videoen, Sophie Muller har laget mange musikkvideoer og totalt laget elve (!) musikkvideoer for en av mine favoritt popartister: Sophie Ellis-Bextor.

Nummer 07: Only Girl In The World

Rihanna med rødt hår aka LOUD perioden- herregud som jeg savner den! Deilig popmusikk produsert av norske Stargate. Rihanna ene og alene bærer denne vakre visuelle musikkvideoen og man blir rett og slett sugd inn i det fargerike universet her. Jeg elsker forresten klippingen i denne videoen, den er veldig «meg» der man av og til tørr å lure seeren med repeterende, fram og tilbake effekt.

Nummer 06: Disturbia

Spocky, vakkert, creepy og deilig om hverandre, dette er en ikonisk Rihanna musikkvideo! Fun-fact: Hun var selv med på å regissere denne videoen. Låta er fra Good Girl Gone Bad: Reloaded albumet og dette albumet hørte jeg på HELE tiden første klasse på videregående, hver eneste dag fram og tilbake til skolen. Disturbia var absolutt en stor favoritt! What a queen.

Nummer 05: Where Have You Been

Dette er en av mine favoritt musikkvideoer og låter fra Rihanna. Denne er så visuell vakker, fargene, lyssettingen, studioet, hele looken er 10 av 10 og jeg ELSKER koreografien! Videoen er laget av Dave Meyers, en av mine favoritt musikkvideo regissører (laget bla Ariana Grande «no tears left to cry», Britney Spears «Lucky», Billie Eilish «Bad Guy», Harry Styles «Adore You», Pink «Stupid Girls» og Normani «Motivation»). Favoritt øyeblikket er slutten der Rihanna er Hindu guden Shiva, det er så vakkert laget!

Nummer 04: Bitch Better Have My Money

Vil nesten kalle «Bitch Better Have My Money» musikkvideoen for en kortfilm, som en deilig Tarantino kortfilm. Kidnapping, tortur og svindel. Musikkvideoen skal visst være inspirert (heldigvis ikke basert på en sann historie) av Rihannas virkelige livsopplevelse med en regnskapsfører som lurte henne for mye penger (denne historien kan jeg ingenting om, men sto på Wikipeida haha). Uansett en av mine favoritt musikkvideoer for jeg elsker en kvalitets musikkvideo med en liten storyline. Danse Mads Mikkelsen er å se i musikkvideoen og jeg ELKSER åpnings- og sluttbilde! Kos dere med denne deilige kortfilmen.

Nummer 03: Russian Roulette

Sterk sang, tekst og video! En av Rihannas beste låter (og kanskje en av hennes mest undervurderte?). Konseptet og metaforen med å spille russian roulette kommer nok fra hendelsen der Rihanna ble banket opp av Chris Brown, der hun levde i et åpenbart dårlig forhold med han. Jeg husker så godt da denne kom ut, den ga skikkelig inntrykk. Fakta: Jesse Williams fra Greys Anatomy spiller motspilleren til Rihanna her.

Nummer 02: S&M

S&M temaet er så gjennomført og så RÅTT! Jeg elsker scenen der Rihanna er teipet opp mot veggen med gjennomsiktig plast med masse journalister og paparazzi rundt henne, det skal symbolisere hennes sadomasochist forhold til media. Dette var drøyt, og er fortsatt drøyt, men samtidig «ingenting» i forhold til Cardi B og Megan Thee Stallion «WAP» haha. Funfacts: Perez Hilton spiller bikkja til Rihanna og dragqueensa William Belli, Detox og Morgan McMichaels er med i videoen!

Før vi kårer førsteplassen, her er noen minneverdige musikkvideoer fra Rihanna som ikke kom med på lista: Who’s That Chick, Don’t Stop The Music, Lemon, SOS, Unfaithful, Rehab, Hard og Rude Boy. Pluss så må vi ikke glemme deilige musikkvideoer der Rihanna er feature artist som Monster, Love The Way You Lie, Can’t Remember to Forget You og This Is What You Came For for å nevne noen. Rihanna har BARE hits, men det er viktig å skille sang fra musikkvideoer.

Nummer 01: We Found love

Dette er en av 2010 tallets aller beste musikkvideoer. UTEN TVIL! Fy søren den er evig inspo og jeg elsker stemningen fra start til slutt. Musikkvideoen viser et «toxic romantic relationship» som først starter vakkert i en evig rus som tilslutt blir mørkere og mørkere. Musikkvideoen er filmet i Nord Irland og er regissert av Melina Matsoukas. Hun har bla laget Rude Boy og S&M for Rihanna og Formation og Pretty Hurts for Beyonce. Videoen vant Grammy Awatd for «Best Short-Form Music Video» i 2015. FOR en legendarisk musikkvideo!

Hva er din favoritt musikkvideo fra Rihanna? I want to know!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.