Topp 10 Madonna Musikkvideoer

«Like most things in the industry, Madonna did it first». Yes, legenden Madonna er nok den største inspirasjonen min når det kommer til musikkvideoer, for hun er uredd, hun er nyskapende og hun tørr å sette viktige temaer på dagsorden der hun klarer å provosere og engasjere på en helt riktig måte. Jeg ble forelsket i Madonna da Mamma fikk meg til å skulke skolen første klasse på videregående for å dra å se Madonna live i London 2008 (se videoblogg her!), etter det var jeg frelst! Madonna is THE QUEEN OF POP og hun er THE QUEEN OF MUSICVIDEOS! Dette er mine favoritt musikkvideoer fra Madonna.

NUMMER 10: Papa Dont Preach

Jeg husker så godt da Mamma kjøpte meg en pirat-kopi av albumet True Blue, Mamma har selv LP platen hjemme og dette ble mitt første minne og møte med Madonna (jeg var fem-seks år gammel, slutten av 1990 tallet). Da jeg spilte av cden hjemme på min fantastiske cd spiller som jeg fikk i julegave spilte jeg denne låta OM og OM igjen. FOR EN SANG!! Låta og videoen kom ut i 1986, Madonna ser så badass ut med det korte håret, skinnjakka og de blå jeansa, men samtidig veldig feminin og vakker ut. Sangen handler om en jente som forteller faren sin at hun er gravid og nekter å ta abort eller gi opp barnet for adopsjon uansett hva de rundt henne skulle si. Dette er en så ikonisk musikkvideo, som en liten spillefilm! En musikkvideo som akkurat ikke om på listen, men som fortjener en hyllest er Material Girl, ca fra samme tid som dette (1984).

NUMMER 09: Like A Virgin

Året er 1984 og Madonna kommer ut med en låt og musikkvideo som fikk henne inn i historiebøkene. Brudekjolen, båt tur i Venezia, sexy og vågal, alle kvinner drømte om å være Madonna. Dette er så IKONISK! Madonna ble en stor popstjerne, uten Youtube, Instagram, Tik Tok, Twitter, Facebook… det var kun MTV og dette er definisjonen på starten av MTV!

NUMMER 08: Ray of Light

Jeg husker så godt da jeg så denne videoen for første gang på MTV og tenkte «hva faen er det her for noe??», jeg som 6-7 åring satt jo ikke pris på dette og tenkte at det hele bare var kaos, første gang jeg hadde sett en musikkvideo med timelapse og forsto ikke stort mye av videoen. Nå ELSKER jeg den og den viser nok en gang at Madonna tenkte alltid ti steg foran alle andre og var nyskapende. Dette er et mesterverk, verden som spinner rundt og aldri sover. På mange måter er dette for meg starten og åpningen for «internett» tiden. Funfact: Videoen er regissert av min yndlings musikkvideo regissør Jonas Åkerlund og Madonna vant 5 Grammys for hennes fantastiske album «Ray Of Light».

NUMMER 07: Nothing Really Matters

I 2008, etter at jeg ble frelst av Madonna etter å ha vært på konserten hennes i London med Mamma ble jeg OBSESSED med å se på musikkvideoene hennes. Jeg ble helt fasinert og forelsket i Madonna etter denne låta og musikkvideoen. På mange måter var denne låta soundtracket til livet mitt da jeg gikk på Elvebakken videregående skole fordi jeg hørte ALLTID på den på vei til og fra skolen. Fokuser på teksten, den er en filosofi om menneskelivet. Madonna hyller den vakre japanske kulturen for dette er kunst. En annen musikkvideo som er verdt å nevne fra samme album og tid er Power Of Goodbye som jeg også elsker!

NUMMER 06: Hung Up

Dette var nok første gang jeg forsto at Madonna er et ikon som aldri kommer til å dø fra pop historien, en levende legende og vår tids største kvinnelig popartist. Fra den deilige repeterende tick tock lyden, deilig sound, behagelig stemme, rå tekst til hyllesten til Abba gjør denne låta til en av hennes aller beste. Dette er også en av Madonnas aller største hits (og hun har hatt MANGE!), den var på 1 plass i 41 land!! Dette var første singel fra hennes 2005 album Confessions on a Dancefloor, som er etter min mening Madonnas BESTE ALBUM! Det er et av mine favorittalbum. PUNKTUM.

NUMMER 05: Vouge

Det unike med Madonna er at musikken hennes ikke bare er musikk, det er musikk som har vært med på å prege verden i en mer positiv retning der Madonna har kjempet for bla skeive og kvinners rettigheter. THE CATEGORY IS… live, work, POSE! Dette er en hyllest til Pose miljøet på 80 og 90 tallet, og anbefaler alle å sjekke ut Netflix serien POSE. Denne låta og musikkvideoen fikk verden til å akseptere LGBTQ felleskapet mer der Madonna «pushet» alle til å danse til noe «som var gay» for første gang. Det ble en #1 hit verden rundt og dette har gjort stort for det skeive miljøet. dette gjør Madonna til en LHBT dronning! Skeiv, hetero, bifil, mann, kvinne, hvem enn du er, denne sangen får deg til å føle deg fabelaktig og videoen gjenspeiler dette så godt. Dette er en GAY ANTHEM og fy faen som jeg elsker den!

NUMMER 04: Frozen

«Simpelt», men så UTROLIG vakkert. Uten tvil en av mine favoritt videoer og låt fra Madonna. Den er tidløs. Jeg elsker «mystiske sort hår» Madonna perioden, det er her hun har vært mest eksperimentell. Dette er et mesterverk, simpelt unikt.

NUMMER 03: American Life

Dette er den ENESTE musikkvideoen Madonna har trukket tilbake fordi familien hennes fikk DØDSTRUSLER! This was too hard for America to handle. JEG ELSKER DEN! Dette!!!! DETTE ER MODIG! Madonna er den største store pop artisten som tørr å være politisk, hun tørr å vise en video av et fucka USA med krig og makt misbruk. Albumet American Life var forut for sin tid om media, propaganda, politikk og hva som betyr noe her i livet og ikke, et ikonisk album. Videoen er regissert av Jonas Åkerlund (for en regissør!)

NUMMER 02: Like A Prayer

En av Madonnas største hits. Madonna var og kommer alltid til å være banebrytende for sin tid. Videoen handler om at Madonna vitner til et mord av kvinne utført av en gjeng hvite menn, hun flykter til kirken og ber om å finne styrken til å komme fram som vitne. En mørk mann er arrestert for hendelsen og Madonna får han ut av fengsel tilslutt. Videoen kom ut i 1989 og sjokkerte ALLE, hun mistet til og med en MEGASTOR Pepsi deal fordi hun hadde en mørk Jesus i musikkvideoen og kysset han (hvor fucka er ikke det?!).. Madonna er og har alltid vært tøff og ga fullstendig faen, som gjør at hun ikke bare er en popartist, men en sterk kunstner og en viktig stemme. Dette er et MESTERVERK! Funfact: Det er Prince som spiller gitar i bakgrunnen av låta.

Før vi kårer vinneren er det viktig å hedre noen musikkvideoer som ikke kom på liste, de er Music, Open Your Heart, La Isla Bonita, Into The Grove, Justify My Love, Human Nature, Drowned World / Substitute For Love, Rain, Give Me All Your Luvin’, Fever, Secret,Beautiful Stranger, Jump, Sorry, Power Of Goodbye og Bitch I’m Madonna.

NUMMER 01: God Control

En av Madonnas nyeste musikkvideoer som kom ut i 2019 har nå blitt min absolutte favoritt musikkvideo av henne! Budskapet og hvor dagsaktuell denne videoen er, våpenloven i USA er helt horribel. Musikkvideoen viser tre forskjellige historier på samme kveld der Gun Violence skjer, der hun bla refererer til skytingen som skjedde på den skeive nattklubben Pulse. Denne musikkvideoen er kriminelt undervurdert med kun under 8 millioner visninger.. men heldigvis har Madonna så hardcore fans at albumet hennes «Madame X» debuterte på 1 plass på Billboard 200. «Everybody knows the damn truth, Our nation lied, We lost respect». Hun synger ikke for å toppe hitlistene, hun synger for å være med å aktivt forandre verden, gi oss beskjed. Musikkvideoer med budskap. 62 år gammel og like VÅGAL og sterk! Madonna jeg elsker deg!!! Du er en evig inspirasjon!!! Det er også Jonas Åkerlund som har regissert denne videoen, FOR en musikkvideo regissør!

Hva er din favoritt musikkvideo fra Madonna? I want to know!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.