Gi barn i nød en mulighet.

Lørdag 16. desember klokka 20:00 sender TV2 «Juleaksjonen» i regi av Røde Kors. Jeg er så heldig som får lov til å være med på Juleaksjonen der jeg skal sitte sammen med tre andre influencers i et eget panel der vi kommuniserer i våre og Røde Kors sine sosiale medier. Der har dere muligheten til å bidra med å gi penger til det gode arbeidet de gjør. Jeg har vært medlem i Røde Kors helt siden 2014 og stiller nå opp helt gratis for noe jeg føler er en veldig viktig sak.

Juletider er for meg veldig spesielt, jeg er omringet av de menneskene som betyr mest for meg, jeg får så mye god mat, godteri og fine julegaver. Det er en klisje å si, men verden er så ekstremt urettferdig og jeg kan ikke fatte at i det øyeblikket Pappa tar ut ribba fra ovnen og familien min samler seg rundt middagsbordet er det barn som er på flukt. Som kjemper sin kamp for å overleve. Jeg får vondt langt inn i hjerterota bare av å skrive det, men det hjelper ikke å lukke øynene for det er realiteten. Den er jævlig.

«Visste du at hvert femte sekund legger et nytt barn på flukt?»

Hvordan hadde verden vært om ikke organisasjoner som Røde Kors hjalp til? Som bidrar med livsviktig helsehjelp og mat på veien. Der vi på julaften får nye fine klær, spiser oss stappmette, er trygge og varme i vårt eget hjem, er andre mennesker på flukt med bare klærne de har på seg, er sultne, redde og svake. Jeg prøver ikke å gi noen her dårlig samvittighet, men vi har et ansvar og det er å bidra.

Der nøden er størst er Røde Kors til stede. De deler ut mat og gir helsehjelp til mennesker på flukt verden over. En gave denne jula bør være å bli Røde Kors fadder, det blir du ved å sende kodeord AKSJON til 2272 (275 kr, mnd).

Jeg skal holde dere oppdatert om Juleaksjonen, og vil gjerne skrive mer om arbeidet Røde Kors gjør og arbeidet de gjør med mennesker som er traumatisert av krig.

Håper jeg hører fra deg lørdag 16. desember.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.