Aldri mer FRP! #MornaJensen

Det nærmer seg valgdagen, og i frykt for å få Fremskrittspartiet i regjering i fire nye år til har jeg valgt å lage en video litt utenom det vanlige. Videoen er satire – men med mye symbolikk. Det skremmer meg at Siv Jensen, Sylvi Listhaug, Per Sandberg og resten av det nokså skammelige og rasistiske partiet faktisk er med på å styre verdens flotteste land. Norge som er fylt av kjærlighet, mangfold og likestilling, blir styrt av et parti som konstant spiller på frykt og som har verdier og kommer med utsagn som etter min mening er helt på trynet og respektløse.

Tenk at vi har Siv Jensen som finansminister. Hun lovet mye mer i opposisjon for å tilfredsstille velgerne sine, men klarer ikke å holde løftene sine i regjering – og bruker nå de samme unnskyldningene for dette som hun tidligere angrep forrige regjering for. Hun fokuserer mest på å gi skattelette til de aller rikeste; «eliten – ikke deg som er liten».

FRP er et parti som har, sammen med den nye regjeringen, klart å kutte barnetillegg til uføre, sørget for at offentlige sykehus får mindre penger, og gitt Norges pensjonister og uføre dårligere kjøpekraft – hvert eneste år. Men den aller verste, mest ufordragelige i dette skamløse partiet må være Sylvi Listhaug, FRPs Queen B. Norges «Innvandrings og Inkluderingsminister». Jeg spør meg selv; Hvordan kan hun ha fått denne tittelen? Måten hun agerer på burde heller kvalifisere henne til tittelen «Innvandrings og Ekskluderingsminister». Tenk at hun er tydelig stolt over at færrest mulig asylsøkere og flykninger får opphold i Norge! Hvem jobber hun egentlig for? Vel, svaret ligger vel i den tittelen hun burde hatt: «Innvandrings og Ekskluderingsminister»! En person i hennes stilling som våger å si at flykninger (de er også barn) ikke skal forvente å bli båret på gullstol til Norge fortjener ikke denne jobben. For et forferdelig menneske, og et forferdelig utsagn. Og, la meg også minne om hennes utsagn (som du hører i videoen vår): «Jeg er stolt av å tilhøre et parti som stemte MOT den nye ekteskapsloven. Ekteskapet skal være mellom mann og kvinne». Ikke akkurat inkluderende! Sylvi Listhaug gjør alt for likerklikk på sin egen respektløse Facebookside, gjør helt absurde PR stunt og ser ut som å ha et enda større eksponeringsbehov enn meg og Sophie Elise sammenlagt (hvem skulle tro det var mulig).

Bedre er det ikke med Per Sandberg, en mann som satt på FRPs landsmøte, under den verste flyktningkrisen, med en t-skjorte der det sto «Good Journey, sea adventures». Ikke kom her å si at han ikledde seg dette budskapet helt tilfeldig! Dette er bare ondsinnet og grusomt.

FRP har vært med på å kutte pappakvoten fra 14 til 10 uker, med forklaringen at «familiene skal ha valgfrihet». Slikt skaper IKKE likestilling!! Pappaer skal også ha mest mulig tid med barna sine når de er små. Dette skaper et bånd mellom far og barn på et tidspunkt i livet der fedre ofte er i bakgrunnen. På sikt vil pappas tilstedeværelse har innvirkning på samfunnet, for hva er vel bedre enn at far deltar i barnas liv helt fra starten?
Du skal heller ikke få fast jobb sååå lett med FRP i regjering. De er med på å gjøre fast arbeid til utrygt arbeid… Å tillate midlertidige ansettelser i mye større grad fører til utnyttelse av arbeidsfolk. Kan du tenke deg hva banken sier når du kommer og skal søke huslån, men ikke har fast arbeid?

La det være sagt, ikke alle FRPere er sinte eller fordomsfulle. Men min oppfatning er at de fleste som er sinte og fordomsfulle er FRPere. Ta en titt i kommentarfeltene…
Jeg er så lei dette partiet, jeg fatter ikke at det er mulig at et slikt parti i det hele tatt får stemmer. Jeg håper at DU, uansett hvem du er og hva du står for, bruker stemmeretten din ved Stortingsvalget 11. september.
Stem hva du vil… bare for guds skyld ikke stem FRP!

#MornaJensen

Kilder: 1, 2, 3, 4

28 kommentarer

 1. DE HAR Også tatt ned bostøtten for oss som tjener minimalt fryktelig mye ned. Før fkkn jeg 3800kr ekstra i mnd. Nå får jeg 700kr. Det er lite når du har 10.000kr i inntekt og hysleie på 5k.

  Dessuten har de tatt oss som går på nav fordi vi er SYKE. De har minsket arbeidsavklaringspenger fra 4 til 3år.

  Når de tar fra de som er fattige og ligger nede så skal jeg stemme annet. Stemte frp sist, nå velger jeg alt annet enn dem.

  1. Møkkafilm og møkkakjerring !

 2. Amen to that!!! Sykt kul film BTW

 3. Jonas Jonasen

  Først må du lære deg forskjellen på rasisme og innvandringskritikk før du i det hele tatt begir deg inn i den politiske debatten.

  Og hva er galt med 10 uker fedrekvote? Valgfrihet er en fin ting. Jeg ønsker ikke 14 uker permisjon, men vil heller at min samboer skal få de siste 4 ukene. Om det hadde vært 14 uker fedrekvote hadde vi endt opp med en mnd ulønna permisjon istedenfor.

 4. Bra skrevet 🙂 Og fantastisk video, hahaha. Vet ikke hvor mange ganger jeg har sett den nå ;P

 5. Bra skrevet, Joakim! Enig i alt som står her. Kloke og opplysende ord, dette er fantastisk!!!! La folket få vite hva de virkelig stemmer på, når de går for et parti som dette..

  <3

 6. Dette er dummeste jeg både har sett og lest. Det er greit å være uenig, men dette blir for dumt, det er ikke ungdomsskolen som skal ha valg, men vi stemmer for et annerledes Norge. Jeg er i mot FRP selv, men selv om man er i mot et parti og ikke liker et parti, er det mulig å argumentere på en saklig og god måte. Dette bidrar ikke til saklighet, og hva er poenget med å suge på et kors? Jeg er selv kristen, ikke ekstremt kristen, men personlig kristen, jeg er aktivt med i Åpen Folkekirke og jeg tar meg nær av harseleringen dere gjør med korset. Hadde dere våget å gjøre det samme med et annet religiøst symbol? Jeg tipper nei, så hold dere for god å holde på sånn dere gjør med korset. Ellers er jeg enig i mye, men ikke alt, jeg er selv politisk aktiv, dog på den andre siden av skalaen, nemlig Rødt, og forstår at FRP kan provosere, men dette blir faktisk for dumt. Dere kunne fint ha laget en annerledes video, med argumenter for hvorfor dere er uenig, begrunne påstandene deres, og oppfordret til å ikke stemme FRP. Jeg vet at en del av påstandene dere kommer med ikke stemmer overens med virkeligheten. Det eneste dere oppnår er provokasjon. Og hvis dere virkelig ønsket å provosere sånn skikkelig, så kunne dere våget å ha med et homofilt eller lesbisk par. I stedet stiller to heterofile personer opp og skal spille to damer som kliner, hva gir du meg? Mye kulere og tøffere om dere hadde våget å spille det helt ut, men det gjør dere selvfølgelig ikke, for dere ønsker ikke å provosere for mye.

 7. » Hun fokuserer mest på å gi skattelette til de aller rikeste; “eliten – ikke deg som er liten”. »

  Når dere først skal gjøre det på denne måten så er det greit å få med riktig fakta. Denne «eliten» består av en veldig liten andel av befolkningen, og vi har lovverk som gjør at skattelette ikke stemmer i praksis. Så har vi de andre: hva med med unge som har mistet foreldre? Hva med pensjonistene? Hva med alle andre?

  Og si meg, hvem mener dere skal ta regningen regningen for å gi alle flyktningebarn i verden en norsk levestandard?
  Det hjelper ikke å ta fra de rike hvis pengene kastes bort på dårlige ressurser og bistand som ikke fører noe sted.

  1. (Til Andrea) Vet ikke om du har fått det med deg Einstein, men Joakim er homofil. Tragisk kommentar, politikken Fremskrittspartiet fronter inneholder ingen skritt fremover, tvert imot skritt BAKOVER i tid. Vi lever i et moderne samfunn der vi stadig må tenke nytt, tenke fremover og være nyskapende.

   Videoen inneholder ikke mobbing eller ungdoms-skolevalg – det er satire. Jeg vet ikke hvor kjent du er med begrepet. Alle påstandene stemmer, og dette er bare en film hvor bloggerne vil få frem hvor lite OK det er at Frp er et av alternativene til å lede vårt land fremover. Det er provokasjon for å minne folk på hvilke holdninger de stemmer for, dersom de velger FrP.

 8. Mødrekvoten er på 10 uker og fedrekvoten er på 10 uker. Er ikke dette likestilling? Eller skal fedrene ha 14 uker og mødrene(som også ammer!) kun ha krav på 10? Det er en fellesperiode i foreldrepermisjonen på 26/36 uker som man selv skal fordele. Familier må selv få lov til å velge hvordan de ønsker å få fordelt permisjonen sin ut i fra hva som er best for deres familie.

 9. Kunne inne vært mer
  Enig! Frpere er sutrete ego mennesker som kun tenkter profitt i egen lomme.
  Etter at vi fikk en høyre styre i Norge har antall arbeidsplasser sunket, de som går ut med bachelor/master bruker 1 år eller mer på å finne seg en jobb å i de fleste tilfeller er det ikke fast! Skammelig. Alt er dyrere nå en tidligere som dere nevner
  Bom avgifter.
  Å for å ikke snakke om flyktninger, hvem er det som sender våpen å finansiererer
  Krig? Jo Norge.

  1. Er du dum? Tror du seriøst at grunnen til at det er vanskeligere med jobb fordi vi har en høyre regjering? Og at det ikke har noen ting med olje og oljepriser

 10. Stod mellom å stemme FRP eller SP. Men nå blir det 100% FRP! Takk:D

 11. Fint med engasjement, synd at argumentenee faller helt igjennom på usaklighet og dårlig faktasjekk. Dette fremstår som et helt middels tiendeklasse-prosjekt, og dere fremstår naive og lite opplyste.
  Stemmer forøvrig ikke FRP selv.

 12. Anders Grøtt

  For en idiot

 13. Bra du bruker den stemmen du har til å få frem noe så viktig. Uansett hva folk mener eller tenker, så har alle godt av å lese dette. Drit i det negative folk skriver, du bruker hvert fall den oppmerksomheten du får til noe viktig og meningsfylt!

 14. HAHAHAHAHA!

  Nok en idiot som som prøver å bekjempe FRP ved å mobilisere flere velgere til dem! For vi lever i en tid hvor informasjon og fakta er tilgjengelig for dem som vil, så når enkelte personer som har brukt tilsvarende tid i speilet som folk flest har brukt på å opplyse seg selv…. Blir det lett gjennomskuet og gir en virkning dere antagelig ikke hadde sett for dere 😛
  Så for all del, bare fortsett 🙂

 15. Lovise Nikoline

  Hei Joakim,
  Du er et menneske innen mediebransjen, og i den sammenheng regner jeg med at du er opptatt av å være kritisk til kildene dine.
  Kan du komme med kilden til følgende påstand: «En person i hennes stilling som våger å si at flykninger (de er også barn) ikke skal forvente å bli båret på gullstol til Norge fortjener ikke denne jobben.» Sylvi Listhaug har nemlig aldri sagt dette. Hun sa at ingen kan forvente å bli båret på en gullstol i Norge: Her må man jobbe, lære seg norsk og bli en del av samfunnet. Er det så ille?
  Du skriver også at Sylvi sa at hun er glad FrP stemte i mot ekteskapsloven. Hvorfor tar du deg ikke bryet med å presisere at FrP skiftet standpunkt for fem år siden, og at sitatet du sikter til er hentet fra en nesten ti år gammel video?
  Faktisk.no har allerede tilbakevist en av påstandene i videoen, og flere tilbakevisninger vil det bli, ettersom dere ikke akkurat er nyanserte i kritikken. Jeg syns det er trist for debatten at dere ikke en gang prøver å ha gode kilder for påstandene deres. Dere sprer feilaktigheter, og virker egentlig ikke særlig interessert i å få frem fakta.

 16. Hei.
  Kan du begrunne dine/deres utsagn bedre? Dokumenter hvor dere har hentet fakta ifra. Vurderer for første gang i mitt liv å stemme FRP, bare på grunnlag av deg og denne ukjente dukka du har med deg. Hvem er hun?

  Espen

 17. Her bommet du alvorlig Joakim, les deg opp og lær noe for guds skyld.

  http://stavrum.blogg.no/1503403410_dette_er_pinlig_sophie_elise.html

 18. Øystein

  Tenk å være så kunnskapsløs og i tillegg bruke en hjernedød blogger for å spre løgner om et politisk parti…….. Men heldigvis er de fleste så oppegående at de skjønner hva som skjer. Jeg tror derfor at heller flere enn færre vil stemme FRP etter å ha sett dette makkverket av en video….. Du og Sophie Elise er bare latterlige personer som dessverre får mer medieoppmerksomhet enn fortjent.
  Hadde du i hvert fall vært så smart å ikke brukt løgner så hadde du kanskje fått noen poeng men dette ble bare patetisk.

 19. Arbeiderpartiet, SV, Venstre, Høyre, Samfunnspartiet, Piratpartiet, Liberalistene, Norges-kommunistiske parti, Det Liberale Folkepartiet, Tverrpolitisk folkevalgte og Feministisk initiativ sier nå helt klart og tydelig Ja til EU, EØS og Schengen i Norge og vil sette i gang dette arbeidet straks valget er over den 11. September 2017 Arbeiderpartiet, SV, Venstre, Høyre, Samfunnspartiet, Piratpartiet, Liberalistene, Norges-kommunistiske parti, Det Liberale Folkepartiet, Tverrpolitisk folkevalgte og Feministisk initiativ vil øke skattene med 25 milliarder kroner og skattene kan øke enda mer enn 25 milliarder kroner. Vil øke Avgiftene med 15 milliarder kroner og avgiftene kan øke enda mer enn 15 milliarder kroner. Har ikke tall på hvor mye skattene og avgiftene kan øke utover disse tallene. Arbeiderpartiet, SV, Venstre, Høyre, Samfunnspartiet, Piratpartiet, Liberalistene, Norges-kommunistiske parti, Det Liberale Folkepartiet, Tverrpolitisk folkevalgte og Feministisk initiativ snur å sier helt klart og tydelig ja til tvangssammenslåinger av kommuner, fylker, lensmannskontorer osv

 20. Hei Joakim. Velger i dette tilfellet å se boet fra alle faktafeilene i videoen. Jeg hadde satt stor pris om du kunne forklart hvordan du kan forsvare å kalle 15 % (tidligere over 20 %) av Norges befolkning for skammelige rasister.

  1. Åpenbart fordi de ikke er enige med han eller fordi de ser faren med å ta ukritisk inn mange innvandrere fra midtøsten (se svenske tilstander). Eller les hva en av IS toppene sa om barnesoldater (kort sagt, de er hjernevasket og ivrige på å krige)

 21. Desverre synes jeg at å påstå på instagram at dette er sannhet basert på tre artikler og en video fra AP som kilder er alt for tynt grunnlag. Det å si at man ikke skal stemme FRP fordi du selv er uenig med dem er også for dumt, og blir mange plasser tolket som propoganda har jeg sett. Fint at dere ønsker å være aktiv i politikk og oppfordre unge til å stemme, men da må de også få velge helt selv hva de vil stemme på uten å få høre «ikke stem på dem» på for lite grunnlag. Valget man tar for parti er like personlig som hvilken legning man har. Dere har provosert mye, men det er vel poenget og vekke opp følgere der har og det er bra. Men grunnlaget må være mer saklig og basert på mer enn avisartikler som vinkler synet sitt på tingene alt etter hva avisen selv vil ha frem. Vær forsiktig med å bruke dette som «sannhet» ellers kan det gå virkelig galt. Personligerfaring viser at man har mye mer i mot de menneskene som fremmes i et parti enn direkte politikken som er grunnlaget til partiet. da burde du heller ha vinklet det til å endre på stemmesedlene på valgdagen, stryk ut kandidater og ranger dem etter hva du synes er best, sedlene kan du gjøre så mye endringer du vil.
  FRP har ikke fjernet barnebidrag, men har endret regler og satt ned støtten etter prosent og inntekt. Hadde de gått inn for å fjerne det kan jeg love at hele norge hadde gått til krig, og partiet ville aldri fått det igjennom da de ikke sitter alene i regjeringen. Forslag skal stemmes over før det går vidre i vurdering og planlegging.
  Skjønner at folk har noe i mot frp av hvordan media fremstiller dem, men her må man selv ta tak å lese programmene og velge seg ut saker som er viktige for deg og finne det partiet man er mest enig i. Man vil aldri kunne bli enig med alt partiene har, men man må inngå kompromiss. Frp vil også satse på grundere de nyskspende mennesker for å skape arbeidsplasser, og da må avgifter å slikt lettes for at disse skal kunne betale og ha råd til å sette sin ide ut til verks.
  Desverre blir videoen for mye for min smak p.g.a korset og påstandene som ikke er helt korrekte, det blir for mye å kunne svelge. Hadde ønsket å sett kilder som er fra partiets egne sider, og statistikk.

 22. Det er bra at bloggere engasjerer seg politisk.
  Men da følger det også med et ansvar.
  Derfor er det pinlig når Sophie Elises video som angriper Fremskrittspartiet, inneholder løgn, usannhet og forvrengninger.
  – Gunnar Stavrum, Nettavisen

 23. èn ting jeg ikke forstår though: hva er det som ikke er faktaopplysninger i filmen?

  Sylvi Listaug HAR uttalt «jeg er stolt av å være medlem av et parti som er imot den nye ekteskapsloven», det er jo til og med i filmen.

  Per Sandberg hadde på seg den «Good Journey»tskjorten på landsmøtet. Neppe tilfeldig.

  de HAR fjerna barnetillegget til uføre

  Listhaug har også uttalt at en ikke kan bære flyktninger på en gullstol…

 24. Denne rikaklysa med silikon i leppa er ikke klok. Men skjønner godt at hun ikke kommer lengre i livet med annet en blogg. Har sikkert ingen utdannelse og ingen iq

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.