Topp 10 Michael Jackson Musikkvideoer

Top 10 Michael Jackson

I det siste har jeg fått helt dilla på å se tilbake på artister man hørte på da man var liten. Jeg kan sitte flere timer på Youtube og Wikipedia, ta inn over meg masse «unødvendig» informasjon, da koser jeg meg! Elsker å se på plasseringene artistene har hatt på Billboard Top 100 og hvor mange eksemplarer albumene solgte. Forrige uke hadde jeg en Spice Girls uke, der jeg så flere dokumentarer og bla. sammenlignet solokarrierene mellom jentene da de ga seg i gruppa. Hvem solgte mest? Hvem hadde flest number ones i UK? Det endte opp med at jeg kjøpte alle singlene til Spice Girls på ebay (+ en t-skjorte)! Jeg er litt fucka med andre ord…

Denne uka har vært en Michael Jackson uke. Jeg ELSKER musikkvideoene hans, for en unik og tidløs artist. Jeg er oppvokst med musikkvideoene hans og videoene er en stor inspirasjon for meg som regissør. Jeg husker da jeg var liten at jeg og Adrian (broren min) så på HIStory VHS kassetten til Michael Jackson (den med alle musikkvideoene hans på). Husker så godt at etter «Remember The Time» kom «Thriller» og da stoppet alltid Mamma kassetten og spolte over Thriller sånn at vi ikke kunne se den. Den var jo scary as hell og da vi ble litt eldre (i fjor) så fikk vi lov til å se den… Hahaha! Kødda, litt yngre var vi, typ ni-ti år?? Jeg maste meg til å se den og latet som jeg ikke syntes den var noe skummel i det hele tatt, men jeg endte opp med mareritt samme kveld. Minner dere! Derfor tenkte jeg det hadde vært gøy å lage en «Top 10 Michael Jackson Musikkvideoer». Let’s go, her er mine favoritter!

dont stop

Nummer 10: På delt tiende har vi Michael Jackson første og andre musikkvideo som soloartist nemlig «Don’t Stop ‘Til You Get Enough» og «Rock With You». To svært «enkle» musikkvideoer, men så utrolig ikoniske. Så ung, men likevel så selvsikker. Rå stemme og herlige dansemoves. Man kan ikke annet enn å elske han og musikken.

BAD

Nummer 09: «Bad» er en av Michael Jackson beste videoer når det kommer til koregrafi. Dansingen er en av de beste og han ser råkul ut med det lange håret, den fete skinnjakka og den «sinte» attituden. Det som trekker den litt ned for meg er den 14 minutters lange kortfilmen som er før selve musikkvideoen. Den er ganske klein og jeg fikk helt sjokk da jeg fant ut at det er Martin Scorsese som har regissert hele videoen. Men denne videoen (og albumet) kommer aldri til å bli glemt. «Bad» er hans album med flest number ones på Billboard Top 100, hele fem førsteplasser! Kun han og Katy Perry (Teenage Dream) har denne rekorden. (Random funfact jeg syntes er gøy!)

Scream

Nummer 08: Janet OG Michael Jackson, spesialeffekter, verdensrommet, dancebreakdown. Trenger jeg å si mer? «Scream» er som de fleste musikkvideoene til Michael Jackson; nemlig tidløse! Elsker sorthvitt temaet og at den er så «futuristic». Elsket denne da jeg var liten og elsker den fortsatt i dag!

smooth criminal

Nummer 07: «Smooth Criminal er enda en rå musikkvideo! Fra start til slutt. Åpningen der han går inn i nattklubben, med hvit dress og kaster mynten i slow motion rett inn i jukeboxen er bare helt epic. Dette er en av hans aller beste danse-musikkvideoer og klippet der han introduserte oss for «anti gravity lean» syntes jeg nesten var magisk å se på da jeg var liten.

Remember the time

Nummer 06: Det jeg elsker er at han alltid har et tema og en ny look for hver musikkvideo han lager. Temaet i «Remember The Time» er kanskje det mest fargerike og lekne av de alle, et egypisk tema. Jeg syntes denne videoen var så kul da jeg var liten, spesielt da han på slutten snurret rundt og ble til sand. I tillegg er det morsomt at Eddie Murphy er med.

EarthSong

Nummer 05: «Earth Song» er kanskje den sterkeste videoen og en av de fineste låtene til Michael Jackson. Han tar opp temaet global oppvarming og ødeleggelse av jorden vår. Denne videoen er så bra laget og jeg glemmer aldri scenen der han står og holder seg fast i de to trærne og «kjemper mot stormen». Får gåsehus hver gang jeg ser det klippet.

blackorwhite

Nummer 04: Det som var så fantastisk med Michael Jackson var at han klarte å lage musikk som folk elsker, men samtidig tok opp viktige temaer. Det gjorde han blant annet i «Earth Song» og «Black Or White». Samtidig er handlingene til Michael noen ganger helt syke som f.eks. starten her med Alene Hjemme stjernen som spiller gitar så høyt at sofaen til faren fyker i været. Man tenker i ettertid sånn? WTF did I just watch! Men jeg husker jeg elsket denne scenen da jeg var liten og syntes Macaulay Culkin (Alene Hjemme stjerna) var så kul. I dag ler jeg av det. Det er kun Michael Jackson som kan klare å lage slike videoer. Klippet der han står oppå frihetsgudinna eller sluttscenen med alle menneskene som forandrer ansikt er klipp hvertfall jeg aldri kommer til å glemme.

beatit

Nummer 03: «Beat It» låta og videoen er en av mine absolutt favoritter. En ung og råkul Michael Jackson i dansebattle er så rått å se på! Denne låta og videoen er så BADASS at jeg nesten ikke har ord! Hadde jeg vært 16 år da denne videoen kom ut hadde jeg siklet til han, her er han på sitt mest kjekkeste.

BillieJean

Nummer 02: Fortsatt i dag syntes jeg «Billie Jean» er helt unik. Tenk at denne videoen er 33 år gammel?! Split screen effekt, gågatene som lyste for hvert skritt han tok og den «mystiske» byen han er i var så bra laget for sin tid. Nyskapende som de fleste av hans musikkvideoer, men for meg skiller den seg ekstra ut. Alt er så ikonisk. Og slutten, hvorfor blir han borte? Er han et spøkelse? Eller er han løven på slutten? Som er på albumcoveret til Thriller der Billie Jean er et spor? Hmmm..

thriller

Nummer 01: Den aller beste musikkvideoen til Michael Jackson er uten tvil «Thriller». Det har vært vanskelig å lage denne listen, men førsteplassen var jeg sikker på fra start. Dette må være en av de mest kjente og beste musikkvideoene noensinne! Alt fra kostymene, den kjente «Thriller» dansen, låta og kortfilmen i sin helhet er bare rett og slett helt fantastisk! Den var nok med på mange måter å forme pop og musikkvideo historie og viser godt at Michael Jackson er et ikon! Man kan si mye om han, men han var vår tids største og beste artist, uten tvil!

Musikkvideoer som nesten nådde Top 10 lista mi: «They Don’t Care About Us», «Heal The World», «Man in The Mirror», «The Way You Make Me Feel», «Ghosts» og «Leave Me Alone». Den mest rareste musikkvideoen Michael Jackson har laget må være «Speed Demon». Håper dere likte lista mi!

Hvilke favorittvideoer har du av Michael Jackson? Vil gjerne høre!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.