Episode 5: Løftet (Behind The Scenes)

Joakim Kleven 1

I siste episode av Sweatshop blir jentene invitert til å være med å planlegge en demonstrasjon (noe som skjer regelmessig i Kambodsja). De blir inspirert og bestemmer seg for å ta med seg kampen videre hjem til Norge og Sverige. Øverst ser du et gruppebildet vi tok av hele teamet og gjengen som planla demonstrasjonen.

Joakim Kleven 2

Lisa, Anniken, Sarah og Frida møter Oudom (aktivist og tolken til jentene) utenfor Veng Streng sammen med en tekstilarbeider. Der snakker de om demonstrasjonen som var den 3. januar 2014 som gikk fryktelig galt. 500 væpnet politi rykket inn, 4 mennesker ble drept og 39 skadet, det fleste av kuler. Oudom var midt oppi det hele og snakker om det han opplevde under demonstrasjonen. Han verger sitt liv for å kjempe for tekstilarbeidernes rettigheter og er virkelig en helt.

Joakim Kleven 3

Jentene har møtt så mange nå som risikerer sine liv for at tekstilarbeiderne skal få en lønn og leve av. Som en takk for hjelpen arrangerer jentene en stor fest for tekstilarbeiderne vi har møtt og deres venner og familie. Over hundre mennesker kom på festen.

Joakim Kleven 4

Aldri i mitt liv har jeg hatt regi på et opptak med så mange mennesker, som i tillegg ikke kan snakke samme språk som deg. Det var et morsomt og fint opptak med god stemning hele kvelden. Til og med produksjonsteamet danset masse sammen med de andre. Det var 35 varmegrader på kvelden så vi var gjennomvåte hele gjengen.

Joakim Kleven 5

Talene jentene holdt foran tekstilarbeiderne var så fine. Det er så godt å se at de virkelig legger hjertet sitt i dette, jeg er så stolt av alle fire som har gjort en så utrolig god jobb. Vi som forbruker har et stort ansvar, men det er de store kleskjedene som har det største ansvaret. Det handler om å si ifra, pushe de store kleskjedene og få de til å ta ansvar. Håper dere likte serien og innleggene jeg har skrevet den siste uka. Dette er noe som betyr så mye for meg så jeg kommer fortsatt til å prøve å løfte serien mest mulig og følge opp kampen for levelønnen. Takk til dere som er med å engasjere, uten dere kunne vi aldri laget denne serien. Masse klemmer og masse kjærlighet til deg!

Se siste episode HER!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.